Fried Mozzarella

Ceptie mozzarellas gabaliņi

SASTĀVDAĻAS

Visām sastāvdaļām ieteicams būt augstākajā kvalitātē, it īpaši mozzarella sieram, kuru varat iegādāties Mozzarella.lab

Vislabāk ir izmantot mozzarella sieru, kurš pagatavots dienu iepriekš, lai tas nebūtu pārāk sulīgs.

  • Baltmaizes - 12 šķēles - 600 g
  • Mozzarella- 500 g 
  • Sāls - pēc garšas
  • Olas - 5
  • Milti - 1 glāze (300 g) 
  • Rīvmaize - 300 g
  • Saulespuķu eļļa - 4,5 glāzes (1L)

Īstiem gardēžiem iesakām pievienot anšovus, kaltētus tomātus, baziliku un melnos piparus. 

KĀ PAGATAVOT 

(1) Sākotnēji sagriez mozzarellas sieru 1cm plānos gabaliņos.(2) Liec tos viens otram blakus uz pannas,no abām pusēm apklāj tos ar eļļu absorbējošu papīru. (3)

(4) Ar rokām nospied sieru tā, lai nepaliktu šķidrums. (5) Ja nepieciešams, izmanto papīra dvieļus līdz brīdim kad siers ir pavisam sauss.(6) Vienlaikus sagatavo maizes šķēles, uz kurām likt sieru.

Liec mozzarellas sieru uz sagatavotajām maizes šķēlēm tā, lai siers neietu pāri malām. (7) Apkaisi ar sāli (8) un liec otru maizes šķēli pa virsu tā, lai siers būtu abām pa vidu. (9) . 

Saspied maizes gabaliņus kopā. (10). Pēc izvēles visas izveidotās maizītes ar nazi sagriez vai nu plānās strēmelēs (11) vai arī kvadrātos. (ja griezīsi to uz pusēm,izveidosi 4 kvadrātus no katras šķēles) (12)

Lai izvedidotu trijstūra formu, sākumā maizes šķeles jāgriež pa vienu diagonāli (13) un pēc tam pa otru, tādā veidā iegūstot 4 trijstūrīšus. (14) Turpiniet līdz viss ir sagriezts. Pēc tam bļodā iesit olas, nedaudz sakuļ. (15)

16)Citās bļodā ieber rīvmaizi un miltus. Katru sagriezto gabaliņu apviļā miltos un olā. (17) Uzliek uz šķīvja, kur ļauj dažas sekundes pastāvēt. (18)

Pēc tam katru gabailiņu apviļā arī rīvmaizē, bet tā, lai tas ir vienmērīgā kārtā. (19) Pēc apviļāšanas, katru gabaliņu saspiež ar nazi no visām pusēm, lai radītu pēc iespeējas precīzāku formu. (20) Ja nepieciešams, var vēl papildus apviļāt rīvmaizē un ar nazi vēlreiz piespiest maliņas. Tā turpini ar visiem gabaliņiem, gatavos liekot uz cepampapīra. (21) Pēc tam tos ievieto tos ledusskapī uz 30 minūtēm.  

(22)Tagad vari ķerties pie nākamajiem gabaliņiem - sākotnēji apviļāt tos olā, (23)noliec uz šķīvja, lai tas notek un nebūtu tik šķidrs un tad apkaisi ar rīvmaizi. (24) 

(25)Tā pat kā ar iepriekšejiem gabaliņiem, arī šos nospied ar nazi lai tie iegūtu precīzāku formu. (26)Gatavos liec uz cepampapīra. Lieic tiem pastāvēt ledusskapī uz 30 minūtēm. Pa to laiku ielej eļļu fritētājā līdz tā sasniedz 170-180 grādu temperatūru. Vienlaikus cep tikai dažus gabaliņus, aptuveni 1-2 minūtes, ik pa brīdim pagrozot tos. (27)

(28)Kad tie ir zeltaini brūni, izņem tos laukā un nedaudz nosusini eļļu. (29)Ieliec tos eļļu apsorbējošā papīrā, lai tie nebūtu tik eļļaini. Tā pat cep pārējos un gatavs. (30) 

 

Recepte:  https://www.giallozafferano.com/