Pasta ar burratas sieru un kūpinātu lasi ir ātra, garšīga un nevainojama pamatēdiena kombinācija: kūpinātā laša garšu papildina saldais burratas siers. Šis ir veids kā pagatavot ātru, vienkāršu, bet garšām bagātīgu maltīti.
SASTĀVDAĻAS
- Cavatelli pasta - 320 g
- Burrata siers- 200 g
- Kūpināts lasis - 200 g
- Extra virgin olīveļļa - 3 ēdamkarotes (40 g)
- Rozā pipari - pēc garšas (var izmantot arī citus piparus)
- Baziliks - pēc garša
- Sāls - pēc garšas
Lai gan šeit tiek izmantota cavatelli pasta, pēc izvēles varat izmantot arī cita veida pastu, piemēram spagetti u.c.
KĀ PAGATAVOT
Sāc sagriežot lasi stremelītēs(1) un tad sakapā mazākos gabailiņos apmēram, 1cm lielumā. (2) Atstāj to pagaidām sagrieztu uz dēlīša, pa to laiku ielejot katlā ūdeni un sākot to karsēt - tas būs nepieciešams pastas vārīšanai. Kad tas ir izdarīts, sāc gatavot sieru. Ieliec burratas sieru garenā glāzē un pievieno olīveļļu. (3)
Pievieno 1 ēdamkaroti rozā piparus (4) un, izmantojot rokas blenderi,(5) sajauc visu viendabīgā masā.(6)
Līdz ko ūdens katlā sācis vārīties, liec iekšā pastu. (7) Vāri to tieši tā, kā norādīts instrukcijā uz paciņas. Vienlaikus liec sajaukto burattas siera masu uz pannas, kurā pēc tam pievieno uzvārīto pastu. Pievieno kausiņu ūdens(8) lai padarītu mērci viendabīgāku. Kad pasta ir gatava, izlej visu caurdurī, lai notecinātu ūdeni un pievieno pastu mērcei un pannas.(9)
Pievieno bazilika lapas (10) un samaisi visu. (11) Tad pievieno iepriekš sagrieztos laša gabaliņus. (12)
Visu kārtīgi samaisa (13) un uz karstas uguns ļauj pakarsēties dažas minūtes, lai izveidotos krēmīga konsistence. (14) Pasta ir gatava un to var skaisti pasniegt uz šķīvja. (15)
Recepte: https://www.giallozafferano.com/