Krāsām bagātīgs un svaigs - tieši tāds būs panini ar tunci, grilētiem dārzeņiem un svaigu stracciatella sieru. Aromātu un garšu papildinās pētersīļu lapu mērce.
SASTĀVDAĻAS
- Mini bagetes - 4
- Sarkanā paprika- 300 g
- Cukini - 300 g
- Stracciatella siers- 160 g
- Tuncis eļļā - 120 g
- Extra virgin olīveļļa - 50 g
- Pētersīlis -15 g
- Sāls - pēc garšas
Iesakām izvēlēties sezonālus dārzeņus, piemēram, cigoriņus un endīvijas ziemā vai sparģeļus, baklažānus un tomātus siltākā sezonā.
KĀ PAGATAVOT
Sākotnēji notīri papriku (1) un sagriez to mazās strēmelītēs.(2) Izklāj sagrieztās strēmelītes un grila pannas un apcep no abām pusēm aptuveni 8-10 minūtes līdz tās paliek mīkstas. (3)
Kad tās ir gatavas, pārliec cepamajā traukā, pārlēj ar eļļu un pievieno sāli. (4) Pēc tam sagriež cukini tāda paša lieluma strēmelītēs. (5) Izklāj tās uz grila pannas un cep aptuveni 5 minūtes no abām pusēm. (6)
Kad tās ir gatavas, pārliek cepamajā traukā, pārlej ar eļļu un pievieno sāli. (7) Cepamajam traukam pa virsu uzliek pārtikas plēvi lai dārzeņi neatdzistu. Pa to laiku notecina tunci. Atsveišķā augstā glāzē liek pētersīļus,(8) pievieno apmēram 50ml eļļas.(9)
Visu sajauc ar blenderi (10) lai veidojas mērcei viendabīga masa. (11) Pēc tam sagriez visas mazās bagetes uz pusēm. (12).
Uzkarsētai pannai pievieno nedaudz eļļas un apcep mazās bagetes, līdz tās ir apbrūnējušas. (13-14) Kad tās ir gatavas, pārliec uz dēlīša vai šķivja, lai varētu tās sākt pildīt. Sāc ar stracciatella sieru - uzklāj to uz bagetes vienmērīgā kārtā. (15).
Pa virsu liec grilētos dārzeņus (16) un tunci. (17) Tad ar karotīti uzklāj jau sagatavoto pētersīļu mērci (18) un ir gatavs.
Recepte: https://www.giallozafferano.com/