Ricotta and jam tart

Ricotta siera un ievārījuma plātsmaize

Šis ir viens no zināmākajiem desertiem, kurš Itālijā tiek pasniegts Svētdienas pusdienās. Nekas nepārspēs ceptas mīkstās smilšu mīklas garšu, kurai par pildījumu tiek izmantots ricottas siera krēms ar citronu garšu kombinācijā ar aveņu ievārījumu.

SASTĀVDAĻAS

Smilšu mīklas sastāvdaļas.

  • Milti - 3 glāzes (320 g)
  • Sviests-  185 g 
  • Brūnais cukurs r -  ½ glāze (120 g)
  • Olas - 2 (95 g)
  • Citrona miziņa - ½
  • Sāls - 1 šķipsna

Pildījuma sastāvdaļas

  • Ricottas siers - 300 g
  • Aveņu ievārījums - 250 g
  • Medus - 1 ēdamkarote (30 g)
  • Citrona miziņa - pēc garšas

Iesakām izmantot arī citus ievārījumus aveņu vietā, piemēram, zemeņu vai vīģu.

KĀ PAGATAVOT 

Sāc ar smilšu mīklas pagatavošnu. Bļodā liec sviestu sagrieztu gabaliņos, pārkaisa ar cukuru (1) un pierīvē citrona miziņu. (2) Pievienu šķipsiņu sāls. (3)

Visu sajauc kopā ar mikseri (4) lai iegūtu viendabīgu krēma konsistenci. (5) Tad sāk pievienot olas, vienlaikus ar mikseri iemasiot tās masā. (6)

Kad viss ir sakults, pievieno miltus (7) un turpina maisīt ar mikseri (8) līdz milti ir pilnībā izmaisījušies. (9)

Turpini maisīt masu līdz tai ir viegli plūstoša konsistence. (10) Pa to laiku iesmērē cepamo trauku ar sviestu. (11) Gatavo mīklu liek konditorejas maisiņā ar apmtuveni 1cm lielu uzgali. (12)

Veidnes iekšpusē izspied mīklu spirāles formā sākot no ārpuses un veidojot līdz pat vidum, noklājot visu virsmu. (13) Ar pāri palikušo mīklu pārklāj ārējo malu veidojot to augstāku līdz visa mīkla iztērēta. (14-15)

Ar karotes maliņu iespied līnijas ārējās malās - tas palīdzēs skaisti un dekoratīvi noformēt plātsmaizi. (16-17) Veidni ar mīklu liec ledusskapī uz 30 minūtēm. Pa to laiku, sāc gatavot ricottas siera krēmu: liec sieru bļodā un pievieno medu(18)

citrona miziņu(19) un visu kārtīgi samaisi. (20) No ledusskapja ņem ārā veidni ar mīklu un izklāj gatavo siera krēmu pa visu virsmu. (21)

Kad siers ir izsmērēts vienmērīgi (22), caur sietu izlej aveņu ievārījumu lai atdalītu to no sēkliņām. (23) Kad tas ir izdarīts, ievārījumu vienmērīgi smērē pa virsu ricottas siera krēmam. (24)

Kad ievārījums ir izsmērēts vienmērīgi (25) plātsmaizi liek cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz ārējā smilšu mīklas maliņa ir zeltaini brūna. Izņemot to ārā no krāsns, ļauj tai neduadz atdzesēties. (26) Kad tā jau kādu brīdi pastāvējusi, izņem no veidnes, sagriež un servē uz šķīvīšiem. (27) 

 

Recepte: https://www.giallozafferano.com/