SASTĀVDAĻAS
16 uzkodām:
- Ķirbis - 500 g
- Rīvmaize - 100 g
- Sarīvēts Parmigiano Reggiano - 100 g
- Kūpināts provola siers - 50 g
- Olas - 1
- Salvija - pēc garšas
- Extra virgin olīveļļa - pēc garšas
- Sāls - pēc garšas
- Melnie pipari - pēc garšas
- Rīvmaize - pēc garšas
- Eļļa - pēc garšas
Ja vēlaties smalkāku pildijumu, kūpinātu provola sieru varat aizvietot ar ricottas sieru.
Kā pagatavot
Sāc ar ķirbi: sadali to uz pusēm un noņem mizu, (1) tad sagriez to daiviņās, apmēram puscentimetra biezumā.(2) Liec uz pannas cepemo papīru un izkārto uz tā sagrieztās daiviņas, aplej ar eļļu an pārkaisa ar sāli. Cep 30 minūtes 200 grādos.(3)
Tikmēr smalki sagriež salviju (4)un kūpināto provola sieru.(5) Kad ķirbis ir gatavs, (6) izņem to laukā no krāsns un daiviņas liek bļodā.
Samaisa bļodā ķirbi, (7)pievieno rīvmaizi(8) un rīvēto Parmigiano sieru,(9)
Pievieno olu(10) un sagriezto salviju.(11) Visu jauc kopā ar rokām, pievienojot melnos piparus pēc garšas.(12)
Gatavo masu saveļ bumbiņās, katrā liekot iekšā nedadz kūpinātā provola siera. (13)Ar rokām saveļ bumbiņas, lai tās būtu apaļas.(14) Tā turpināt, līdz visa masa ir savelta 16 bumbiņās. Pēc tam uzkarsē eļļu uz 170 grādiem, apvel katru bumbiņu rīvmaizē un cep eļļā dažas minūtes, lai siers bumbas vidū būtu izkusis. (15)
Vienlaikus cep tikai dažas bumbiņas, lai eļļai saglabātos temperatūra.(16) Kad bumbiņas ir zeltainas, ņem tās laukā un liec uz papīra, lai notecētu eļļa.(17) Jūsu ķirbju uzkoda ar sieru ir gatava. (18)
Recepte avots: https://www.giallozafferano.com/