SASTĀVDAĻAS
Pamatēdiens, kura sastāvā ir riccotas siers un pievienotas svaigas bazilika lapas.
- Pilngraudu fettuccine pasta - 250 g
- Ricottas siers - 200 g
- Baziliks - 15 g
- Mandeļu skaidiņas - 20 g
- Extra virgin olīveļļa - pēc garšas
- Sāls - pēc garšas
KĀ GATAVOT
Katlā uzlieciet vārīties ūdeni. Notīri bazilika lapas un ar nazi smalki sasmalcini tās.(1) Lielā pannā uz lēnas uguns uzgrauzdē mandeļu skaidiņas līdz tās ir viegli brūnas.(2) Pa to laiku, vāri pastu tik ilgi, cik norādīts uz paciņas. (3)
Uz pannas liek ricottas sieru(4) un pievieno kausiņu ūdens no katla, kurā vāriet pastu. Uzvārīto pastu liek klāt sieram uz pannas,(5) apmaisa un pievieno vēl vienu kausiņu ar ūdeni.(6)
Apmaisi vēlreiz un pievienojiet baziliku.(7) Pēc garšas pārlej ar olīveļļu(8) un pievieno grauzdētās mandeles. (9)
Visu samaisa kopā un pasniedz,(10) pa virsu pārkaisot grauzdētās mandeles un aplejot ar eļļu. (11-12)
PADOMS
Pievieno citrona miziņu lai radītu svaigumu vai apber ricottas sieru ar safrānu lai bagātinātu pastas garšu.
Recepte: https://www.giallozafferano.com/