SASTĀVDAĻAS
- Conchiglie pasta - 300 g
- Tomātu mērce - 600 g
- Cietais siers Parmigiano Reggiano - sarīvēts, ¼ glāzes
- Extra virgin olīveļļa - pēc garšas
- Dzeltenie sīpoli - 60 g
- Sāls- pēc garšas
- Melnie pipari - pēc garšas
Pildījumam
- Cūkgaļa - 125 g, malta
- Liellopa gaļa - 125 g, malta
- Ricottas siers- 400 g
- Mozzarella siers- 250 g
- Cietais siers Parmigiano Reggiano - 30 g
- Sarkanvīns - 3 ēdamkarotes (45 g)
- Sāls - pēc garšas
- Melnie pipari - pēc garšas
- Olas - 1
- Ķiploks - 1 daiviņa
Šai receptei varat izmantot dažādus sierus, piemēram, balto scarmorzas sieru, kā arī provola sierus.
KĀ PAGATAVOT
Sāc ar mērci. Notīri un sasmalcini sīpolu mikserī vair ar roku. (1-2) Tad liec to uz pannas, aplejot tos nedaudz ar olīveļļu un cep un lēnas uguns. (3)
Cep apmēram 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci. (4) Pievieno arī sāli, ļauj pasautēties apmēram 45 minūtes, uzliekot pannai virsū vāku. (5) Pievieno nedaudz ūdeni mērcei, ja tās konsistence ir kļuvusi sausa. Vienlaikus sagriez mozzarellas sieru tā, lai iznāk 6-7 šķēlītes - pārējo mazos kubiciņos.(6) Ieliec to notecināties caurdurī.
Tad ķeries klāt pie gaļas gatavošanas: uz pannas lej eļļu, pievieno ķiploku, ļauj uzkarst pannai un ķiplokam nedaudz pacepties. Tad pievieno cūkgaļu un liellopa gaļu. (7-8) Uz lielākas uguns cep to visu laiku apmaisot, apmēram 10 minūtes līdz tā ir apbrūnējusi un paliek sausa. Pa to laiku, uz uguns citā katlā lej ūdeni, kur vārīsies pastu. Kad ūdens jau vārās, pievienosāli. Kad pannā maltā gaļa ir pietiekami gatava, ņem ārā pirmstam ielikto ķiploka daiviņu. (9)
Uz pannas pie gaļas lej sarkanvīnu (10) un sautē, ļaujot tam ievilkties. Pievieno sāli (11) un pasautē. Kad gaļa pilnībā gatava, pārliec to bļodā. (12)
Pirms tam sagatavotajā vārošajā ūdenī liec pastu. (13) Pastu vāri tā, kā norādīts instrukcijā un paciņas - īstajā brīdī notecini to, tad liec atpakaļ katlā, aplej ar eļļu (14) un apmaisi. Kad gatavs, izliec uz paplātes lai padziest. (15)
Vienlaikus sāc gatavot pildījumu. Liec ricottas sieru bļodā (16) un pievieno sagatavoto gaļu (17) un sarīvēto cieto sieru. (18)
Pievieno sakultu olu (19), sāli, piparus (20) un mozzarellas sieru (21)
Pievieno tikai sasmalcināto sieru kubiciņos, šķēlītes atstājot malā. (22) Visu kārtīgi sajauc (23) Pastas pildīšanai vari izvēlēties kādu no pildīšanas opcijām: pildīšana ar tējkaroti vai izmantojot konditorijas maisiņu. Tad cepamajā traukā vienmērīgā kārtā izklāj tomātu mērci, atstājot nedaudz vēlākam. (24)
Sapildīto pastu liec cepmajā pannā, virs tomātu mērces kārtas. (25) Kad panna ir piepildīta, atlikušo tomātu mērci pārklāj pāri pastai kā virsējo kārtu (26) pēc tam uz tās uzkliekot sagriztoās mazzarellas siera šķēlītes.
Pa virsu ber sarīvētu cieto sieru (28) un piparus pēc garšas. (29) Cep 220 grādos aptuveni 20 minūtes. Izņemot ārā no krāsns, nogaidi dažas minūtes pirms ēšanas. Jūsu pildītā pasta ir gatava!
Recepte avots: https://www.giallozafferano.com/